Hvad er en investeringsplan?

Ingen bør investere uden en solid plan. Norm Invest tilbyder en professionel investeringsplan tilpasset netop dig og din situation.

Få en investeringsplan

01 SPØRGSMÅL

Vi stiller en række spørgsmål for at forstå...

Dit formål med at investere

Tidshorisonten for din investering

Din økonomiske situation

Din appetit på risiko og forhold til udsving i din investering

02 PLANEN

Vi laver en professionel plan for din investering og definerer...

Dit forventede afkast

Din risikoprofil

Din fordeling mellem aktier og obligationer, geografisk spredning, mv.

De bedste og billigste ETF'er til din investering

En solid plan for din investering

Din investeringsplan er din garanti for, at din investering passer præcis til dig og din situation. Vi afdækker dine holdninger til risiko og forventninger til afkast, og giver dig en plan baseret på en Nobelprisvindende investeringsmodel. Når du er tilfreds med din investeringsplan, investerer Norm Invest automatisk på dine vegne, så du kan bruge din tid på det, der giver dig værdi i livet.

1

Svar på spørgsmålene

2

Få en investeringsplan

3

Vi investerer automatisk for dig

Få din egen personlige investeringsplan

Mere end 85.000 danskere har allerede fået en investeringsplan hos os. Det er gratis og uforpligtende.

Mere information

Hvad er en investeringsplan?

En investeringsplan er en strategi, der beskriver hvordan dine penge skal allokeres i forskellige typer af investeringer for at opnå dine personlige økonomiske mål. Den tager højde for din risikotolerance, tidshorisont og økonomiske situation.

Hvorfor er det vigtigt at have en investeringsplan?

Det er vigtigt at have en investeringsplan, fordi det hjælper med at strukturere dine investeringer, så du kan opnå dine økonomiske mål mere effektivt og undgå unødige risici. Den kan også være med til at sikre, at man ikke handler irrationelt, f.eks. ved at sælge i panik, hvis markedet oplever udsving.

Hvordan påvirker min tidshorisont min investeringsplan?

Din tidshorisont er afgørende for valget af investeringsstrategi. Lang tidshorisont kan tillade mere risikofyldte investeringer, som f.eks. aktier, da der er tid til at komme sig over eventuelle nedture, mens en kortere tidshorisont kan favorisere investeringer som obligationer, hvor der typisk er mindre udsving.

Hvordan bliver min risikoprofil fastsat?

Din risikoprofil bliver bestemt på baggrund af en række forskellige faktorer, herunder din økonomiske situation, din følelsesmæssige reaktion på evt. dyk i markedet, og hvor lang tid du har til at nå dine økonomiske mål.

Hvilken rolle spiller fordeling mellem aktier og obligationer?

Historisk set har aktier givet højere afkast med større udsving, og obligationer har givet mindre afkast med mindre udsving. En investeringsplan med højere andel af aktier forventes altså at give et højere afkast, men en plan med højere andel af obligationer forventes at være mere stabil. Norm Invests investeringsplaner består af en række globale ETF’er med tusindvis af aktier, virksomheds- og statsobligationer for at sikre den helt rigtige spredning af dine investeringer.

Hvad er rebalancering?

Over tid kan du opleve, at nogle af dine investeringer bliver relativt mere værd end andre. Det kan føre til, at fordelingen af dine investeringer måske ikke længere passer til din oprindelige investeringsplan. Så er det tid til at rebalancere ved at sælge en smule af nogle investeringer og købe op i andre. Norm Invest overvåger løbende dine investeringer og står for alt det praktiske, herunder rebalancering.

Kan jeg ændre min investeringsplan over tid?

Ja! Hvis din økonomiske situation eller din appetit på risiko ændrer sig, skal din investeringsplan naturligvis ændres. Vi tjekker ind med dig løbende og sikrer at din investeringsplan er up to date, og du kan også selv ændre den, hvis du ønsker det.

Hvad koster det at få en investeringsplan?

Det er gratis og uforpligtende at få en investeringsplan hos Norm Invest.

Også på mobilen

Følg din investering i Norm app’en

Scan QR-koden
og download appen

Nem og hurtig opret­telse

Vi har gjort det nemt og simpelt at investere via Norm Invest. Vi klarer din oprettelse hurtigt, så du kan komme i gang.

FAQ

Har du andre spørgsmål?

Hvordan er jeg sikret?

Dine kontanter er beskyttet af Garantiformuen og dine investeringer er stadig dine, hvis vi eller Saxo Bank måtte lukke.

Hvad investerer jeg i?

Din portefølje består af tusindvis af forskellige aktier og obligationer, der er sammensat i op til ti udvalgte ETF'er. Få en gratis investeringsplan og se hvordan din portefølje vil se ud.

Hvad koster det?

Du betaler maksimalt 0,69 % i årlige omkostninger til Norm Invest. Hvis du har mindst 2 mio. kr. investeret, kvalificerer du dig til Norm Wealth, og så er din pris 0,33 % om året. Priserne er udregnet på basis af en 10-årig investering.

Hvordan beskattes min investering?

Uanset om du investerer frie-, pension- eller virksomhedsmidler, så beskattes dine investeringer efter lagerbeskatningsprincippet, hvor der årligt afregnes med Skat. Skattesatsen er dog afhængig af hvilke midler du investerer, samt dine individuelle forhold.

Hvordan trækker jeg mine penge ud?

Du kan altid sælge hele, eller en del af, din portefølje. Den bliver solgt samme dag som du kontakter os (senest næstkommende bankdag). Derefter kan du overføre pengene til den konto, du ønsker.

Se flere spørgsmål og svar
Kom i gang
Ring til os:  
+45 71969628
Chat med os!
+45 7196 9628