Private banking er en samlet pakke til dig, der har en formue af en vis størrelse. Men, det betyder ikke, at du får en god aftale af den grund. Hvad er private banking? Private banking er en samling af en række forskellige finansielle ydelser. Det kunne eksempelvis være:
Investeringsrådgivning Skatteoptimering VIP-behandling Investeringsrådgivning omhandler, hvordan formuen skal placeres i forhold til at få det bedst mulige risikojusterede afkast.
Skatteoptimering går ud på at sænke skatten mest muligt indenfor lovens rammer. (Der har dog været eksempler på private banking aftaler, der simpelthen gik ud på skatteundragelse, hvilket naturligvis er ulovligt)
VIP-behandling dækker adgang til eksklusive events og des lige. Golf med ligesindede lader til at være standarden for den slags.
Er private banking noget, der tilbydes alle?
Hvem er private banking for? I Danmark er private banking noget, der tilbydes dig, der som minimum har 2-3 millioner kr. i likvid formue.
Det betyder, at pengene skal kunne rykkes rundt og investeres. Har du 2-3 millioner kr. i friværdi og en pæn pension , lever du altså ikke op til de gængse kriterier.
Rykker vi udenlands defineres målgruppen som high net worth individuals, typisk med en likvid formue på mere end 1 millioner dollars.
Sidder du og bliver trist over, at du ikke lever op til formuekravene, så er der trøst at hente.
Er private banking en god forretning? Private banking er en rigtig god forretning.
For banken.
Det er noget mere tvivlsomt, om det er en god forretning for dig som kunde.
Du går derfor ikke glip af så meget, hvos du ikke lever op til kravene om at kunne blive private banking kunde.
Det kan godt være, at det er spændende at blive inviteret med på en særlig golftur. Det kan også godt være, at du får en god oplevelse ud af det. Men der er ikke noget belæg for, at det giver dig et bedre afkast på din investering.
En del af det du får som private banking kunde, har til formål at give dig indtrykket af, at du får en masse af værdi. Det sker i håbet om, at du ikke tænker så meget over, om omkostningerne er det værd.
Men, hvad koster det så?
Hvad koster private banking? Det er svært at finde ret mange offentligt tilgængelige priser for private banking. Miranova estimerer omkostninger i lejet 1-2,5 procent om året.
Tager vi udgangspunkt i de omkostninger, vil de årlige omkostninger for henholdvis 2, 3 og 5 millioner kr. være:
2 millioner: 20-50.000 kr. årligt 3 millioner: 30-75.000 kr. årligt 5 millioner: 50-125.000 årligt Det er ikke kun dyrt at være fattig, du kan i dén grad også få lov at betale for gildet, hvis du har en del penge på lommen.
Hos Norm Invest koster det maksimale 0,60 pct., hvis du har over 2 millioner kr., der skal investeres. Og det er altså samlede omkostninger, der inkluderer både rådgivning, depot, handelsomkostninger, valutaveksling, etc. Du kan se et samlet overblik over vores priser her .
Med den pris bliver omkostningerne for samme beløb altså:
2 millioner: 12.000 kr. årligt 3 millioner: 18.000 kr. årligt 5 millioner: 30.000 kr. årligt Norm Wealth Hos NormInvest er vores fokus, både når det gælder dig med 10.000 kr. og dig med 10.000.000 kr., at omkostningerne skal i bund.
Vores priser er altid ultra lave, og med en større formue er der mulighed for at få dem endnu længere ned. Derfor tilbyder vi alle, der har mindst 2 millioner kroner investeret gennem Norm Invest at blive en del af Norm Wealth.
Du bliver ikke inviteret med på golftur. Til gengæld må du selv om, hvad du gør med de penge, du sparer.
Bemærk for øvrigt, at vi kigger på dit samlede engagement på tværs af private frie midler, pension og virksomhedsmidler, f.eks. VSO.
Lavere omkostninger er lig med højere afkast . Sådan lidt groft sagt.
Så hvis din private banking aftale ikke er med til at sikre dig lave omkostninger, så er det ikke en god aftale.
Du kan også booke en introduktion til Norm Invest, hvis du har brug for en mere personlig snak, tage til et gratis webinar eller ringe til os på telefon +45 7196 9628 hverdage mellem kl. 9:00 - 17:00.
Dette blogindlæg deler generel viden om økonomisk relaterede emner og er alene udarbejdet som informationsmateriale. Materialet er ikke et tilbud eller en opfordring til køb eller salg af værdipapirer ligesom udtalelser og holdninger udtrykt i materialet hverken er investerings- eller skatterådgivning. Materialet er udarbejdet af Norm Invest Fondsmæglerselskab A/S (i det følgende “Norm Invest”) og baseret på informationer fra kilder udvalgt af Norm Invest, og som Norm Invest anser for at være pålidelige og relevante. Norm Invest påtager sig dog ikke noget ansvar for dispositioner foretaget på baggrund af oplysningerne i blogindlægget.
Norm Invest har tilladelse som fondsmægler og er reguleret af Finanstilsynet. Investorer gøres opmærksomme på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast, kursudviklingen historisk, simulerede afkast og afkastforventninger ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. Norm Invest yder ikke rådgivning vedrørende pensions- og skatteforhold og du henvises derfor til at søge egen rådgivning i fornødent omfang herom. Afkast er, hvis andet ikke er opgivet, beregnet før skat og omkostninger for en standard portefølje.